
- To wydarzenie minęło.
Warsztaty Cukiernicze – Tarty i Ciasto Kruche
19 września, 2020 @ 10:00 - 18:00
599zł
Warsztaty Tarty i Ciasto Kruche skierowane są do wszystkich osób chcących poszerzyć swoją cukierniczą wiedzę o lekkich, kremowych ciastach, miłośników wypieków, a także osób które nie boją się nowych wyzwań.
Dzięki wspaniałej Trenerce poznamy tajniki przygotowywania idealnie kruchego ciasta, skupimy się również na wnętrzu wypieków i pięknych aranżacjach dekoracyjnych, dzięki którym nasze tarty będą nie tylko wyśmienicie smakować, ale także pięknie wyglądać.
Na zajęciach słowem wstępu odbędzie się krótka lekcja teorii. Skupimy się na doborze odpowiednich produktów, receptur oraz różnych technik przyrządzania wypieków i wypełnień.
Następnie przejdziemy do wspólnego przygotowania ciast aby każdy z naszych uczestników opuścił szkolenie z 3 własnymi wypiekami.
Rozkład jazdy:
1. Tarta Lemon Pie z bezą włoską, opalaną oraz sezonowymi owocami;
2. Tarta rustykalna Galette z owocami jagodowymi;
3. Tarta na migdałowym sable z ganache czekoladowo-pomarańczowo-rumowym z dekoracją.
Ostatnim etapem szkolenia podkreślającym wyjątkowość przygotowanych wypieków jest dobór aranżacji dekoracyjnych, czyli sztuka zdobienia ciast.
Każdy uczestnik otrzyma szczegółowe receptury cukiernicze oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Podczas warsztatów uczestnicy mają dostęp do napojów zimnych oraz gorących. Maksymalna ilość grupy gwarantująca wysoką jakość szkolenia to 12 osób.
Studio Kulinarne gwarantuje Państwu dostęp do niezbędnego oraz wysokiej jakości sprzętu.
W razie chęci współpracy ze Szkołą Gotowania w oparciu o dofinansowanie dla osób bezrobotnych lub szkolenia dla pracowników bardzo prosimy o kontakt pod numerem 784 093 435.
(przewidziana jest ok 1h przerwa)